Nový způsob dopravy - Zásilkovna.cz

Zásilkovna.cz je česká přepravní společnost, poskytující komplexní logistické služby pro internetové obchody.

Společnost Zásilkovna byla založena v roce 2010 českou podnikatelkou Simonou Kijonkovou a zajišťuje přepravu zboží pro e-shopy. Zákazník si při nákupu zboží zvolí jedno z výdejních míst v požadované lokalitě a přepravce ho tam během několika dnů doručí. Na pobočkách se provádí i reklamace zakoupeného zboží. Úhradu zboží je ve většině poboček možno provést dobírkou. V roce 2016 provozovala firma v Česku, na Slovensku a v Maďarsku více než 1400 výdejních míst pro 18 000 internetových obchodů. Všechna výdejní místa jsou provozována formou franšízy. Franchíza je koncipována jako platforma pro malé regionální podnikatele. Zásilkovna také nabízí levnější, rychlé a jednoduché doručování zásilek na adresu. E-shopy tak mohou posílat své zásilky nejen po celém Slovensku a Česku, ale také do Maďarska, Rumunska, Itálie, Polska, Německa, Rakouska, Bulharska, Velké Británie či na Ukrajinu.

Simona Kijonková (* 2. června 1977 Karlovy Vary)
je česká podnikatelka, majitelka společnosti Zásilkovna. Její síť výdejních míst pro eshopy patří mezi nejznámější české franšízingové projekty.
Po absolvování karlovarské Obchodní akademie (obor cestovního ruchu), nastoupila na Fakultu sociálně ekonomickou UJEP (obor finance) a ve studiu pokračovala na Vysoké škole ekonomické v Praze na fakultě podnikohospodářská, obor Management a marketing. Simona Kijonková má tři děti: Dcery Adrianu (* 2008), Nikol (*2013) a syna Jaromíra (*2011). Od roku 2007 je vdaná za Jaromíra Kijonku (* 25. 5. 1977).
Po šestileté kariéře v oboru ICT se začala naplno věnovat tématům e-commerce a logistiky.
2005 RSM Tacoma, Business development manager
2006 Oriflame Czech Republic, PR & advertising manager
2008 Net Sign s.r.o., zakladatelka a jednatelka (obor IT)
2010 Zásilkovna s.r.o., zakladatelka a jednatelka (obor logistika)
2015 MYPS, spolumajitelka společnosti (vývoj webových aplikací)
2015 SizeID, spolumajitelka společnosti
2016 Robeeto, zakladatelka a jednatelka společnosti
Za svou podnikatelskou a inovativní činnost byla zařazena do žebříčku TOP 25 žen Česka v byznysu 2015. Je členkou představenstva ADMEZ a členkou revizní rady PR klubu ČR.
Problematiku e-commerce trhu, onlinových startupů pravidelně vysvětluje v médiích, přednáší např. pro Unicorn college, Google export accelerator, na konferencích E-commerce Forum, Multichannel, Keiretsu forum, Eshopista, Startupy a lidé a dalších oborových akcích.

Ukázka z rozhovoru v Radiožurnálu.
 

 

Další informace najdete na www.zasilkovna.cz
nebo na www.facebook.com/zasilkovna