Sada pro výrobu piva - American IPA - pro 4L sady

Kód: 54/M533
520 Kč –42 %
61kYfjU6gSL. AC SL1500
520 Kč –42 % 299 Kč
Skladem (4 ks)
Možnosti doručení

Pečlivě vybrané ingredience od nejlepších sládků. Slad, chmel a kvasnice jsou součástí této sady. Kompatibilní se všemi 4L soupravami na vaření domácího piva.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zabýváme se odkupem nadbytečných skladových zásob. Zde vyprodáváme přebytky. Zboží je nové, nepoužité (pokud není v popisu uvedeno jinak) a pochází ze zrušené prodejny, skladu, nebo eshopu. Veškeré zboží máme skladem, nepřeposíláme, ani nepřeprodáváme. Obal může být poškozený - nemá vliv na zboží.


 

Tato IPA s aromatickým Centennial chmelem přímo ze Spojených států oživí vaše smysly svými květinovými a citrónovými vůněmi. Jeho hořkost je upřímná, složená z ječmene a ovsa si vás podmaní!

Pečlivě vybrané ingredience od nejlepších sládků. Slad, chmel a kvasnice jsou součástí této sady.

Kompatibilní se všemi 4L soupravami na vaření domácího piva.

 

Vyrobeno ve Francii. Tento produkt vyrábí malý nebo středně velký vlastník značky zapsaný v rejstříku ochranných známek - B Maker, francouzská společnost založená v roce 2016 - https://bmaker.fr

 

American IPA Brewing Kit - překlad návodu pro vaření z https://bmaker.fr/c82ef08954a749749573305a8a9fb6f8

Ahoj sládku!

Dovolte, abych se představil, jmenuji se Malty. Jsem tu, abych vás podpořil během vašich zkušeností s vařením piva.
Stejně jako při absolvování domácího úkolu z matematiky si udělejte čas na přečtení všech kroků, než začnete. Plánujte dopředu!

Pivovarnictví
Rmutování - 60 minut
Vaření – 60 minut
Chlazení - 30 minut
První fermentace - 21 dní
Stáčení a refermentace - 2 až 4 týdny
Ochutnávka - do větší žízně

Rmutování - 60 minut
Rmutování je fáze, kdy slad dodává barvu, chuť a především cukr nezbytný pro kvašení. Rmutování je vyluhování sladu a probíhá mezi 65° a 68°C.
V hrnci zahřejte 3,5 l vody na 70 °C.
Když přidáte slad, teplota klesne na očekávanou.
Upravte spařovací sáček přeložením elastického otvoru kolem hrnce.
Když voda dosáhne 71 °C, nalijte všechen slad do těsně přiléhajícího rmutovacího sáčku.
Nechte slad louhovat 60 minut mezi 65° a 68°C za pravidelného a jemného míchání.
Vyjměte sáček a nechte ho pár minut odkapat na pánvi. Pozor, je horký! Poté přidejte do pánve asi 2 litry vody o pokojové teplotě, abyste dosáhli 5 litrů.
Využijte možnost ochutnávat pravidelně, v každé fázi na vás čekají nové příchutě.

Vaření – 60 minut
Vaření je nejlepší hodina chmele: čím déle tam chmel zůstane, tím bude hořčí! Aroma pochází z éterických olejů, které se při varu odpařují.
Zvyšte teplotu, aby došlo k varu.
První balíček chmele přidejte do hrnce, jakmile se začne vařit. Tento chmel bude mít hořkou roli. Spusťte 60minutový časovač a využijte příležitosti k přípravě chlazení.
Druhý balíček chmele přidejte do hrnce po 50 minutách varu. Tento chmel bude mít aromatickou roli.
Všimněte si, že při vaření se doba přidávání obvykle počítá zpětně, vzhledem ke konci varu. Příklad: chmel, který se má přidat po 10 minutách, znamená, že se musí přidat 10 minut před koncem varu, tedy 50 minut po začátku varu.
V závislosti na vašem ohni a hrnci můžete při vaření ztratit mnoho vody odpařováním. Vodu pak budete muset přidávat postupně, abyste na konci varu dosáhli objemu 4,5 l. Nezapomeňte ji přidat maximálně 15 minut před koncem časovače.
Po 60 minutách vypněte ohřev a přejděte k dalšímu kroku.

Chlazení - 30 minut
Chlazení je klíčovým krokem při přípravě na fermentaci. Sníží teplotu, aby kvasinky správně fungovaly.
Vyčistěte všechna vaše zařízení, která budou v kontaktu s vaším budoucím pivem (kvasná nádrž, kohoutek, bublifuk, teploměr).
Pro účinné ochlazení směsi umístěte pánev do vany se studenou vodou. Od této fáze bude směs náchylná k infekci, ale můžete ji chránit dříve vyčištěným víkem pánve.
Připravte nádrž tak, že uzávěr pevně zašroubujete kohoutkem.
Nezapomeňte na těsnění a zkontrolujte, zda je ventil v uzavřené poloze „vypnuto“.
Když je teplota 4,5 litru mladiny mezi 18° a 23°C, nalijte ji do předem připravené nádrže. Pozor, ujistěte se, že jste teploměr řádně vyčistili při každém měření teploty.
Pokud je na dně pánve nějaká usazenina, nelijte ji do fermentoru. To by mohlo zakalit vaše pivo a mohlo by mimo jiné způsobit jeho pěnu při otevření.

První fermentace - 21 dní
Fermentace je přeměna cukru ze sladu na alkohol a plyn pomocí kvasinek. Při tomto prvním kvašení uniká plyn přes probublávačku a my si ponecháme pouze alkohol
Přidejte obsah balíčku s kvasnicemi do nádrže, uzavřete víčkem. Tu pevně utáhněte, abyste zabránili úniku vzduchu a riziku infekce piva.
Nádrž umístěte na suché místo, při co nejkonstantnější teplotě, kolem 18 až 23 °C a mimo přímé sluneční světlo.
Naplňte nádrž probublávače do poloviny vodou a poté ji umístěte přes uzávěr nádrže s těsněním.
Počkejte tři týdny, než proběhne fermentace.
Vyvarujte se vyjímání probublávače nebo otevírání fermentoru, pivo by se mohlo infikovat.

Stáčení a refermentace - 2 až 4 týdny
Řemeslné pivo je živý nápoj, kvasí v láhvi.V této fázi kvasinky přeměňují cukr na malé množství alkoholu, ale především na plyn. Takhle se sytí pivo!
Po 21 dnech vyjměte probublávačku.
Vyčistěte lahve a uzávěry zbytkovým čističem.
Naplňte každou láhev pomocí kohoutku do vzdálenosti asi 4 cm od horní části láhve.
Nezapomeňte vyčistit nádrž po stočení a použijte čistou houbu bez škrabky. Škrabka může způsobit mikroškrábance, které by mohly obsahovat nežádoucí bakterie, což má za následek infikované pivo.
Přidejte dávku moučkového cukru do každé láhve s přiloženým luskem podle kapacity vašich lahví.
Lahve pevně uzavřete.
Umístěte je na 2 až 4 týdny do fermentace, chráněné před světlem při teplotě asi 18 °C.
Uchovávejte láhve v chladničce 24 hodin před ochutnávkou.

Ochutnávka - do větší žízně
Jakmile je fermentace dokončena, vaše pivo je připraveno k pití! Ale jak ochutnáte pivo?
Ideální teplota podávání závisí na několika parametrech. Například pro americkou IPA je nejlepší ochutnávat ji mezi 7° a 11°C. Naproti tomu ideální teplota pro Imperial Stout se bude blížit 14 °C. Pokud je vaše pivo příliš studené nebo příliš horké, jeho vůně budou maskovány.
Otevřete pivo opatrně, aniž byste směřovali krkem k obličeji. Příliš silná fermentace může způsobit přebytečný plyn, pěnu nebo prasknutí korku! Drž to jako šampaňské, pak sklenici! Tvar sklenice výrazně ovlivňuje aroma vznikající na nose. Upřednostněte "tulipánovou" sklenici, která se vyznačuje tím, že koncentruje vůně. Pokud se tak nestane, „vinařská“ sklenice vždy zastane svůj úkol. Nezapomeňte používat čisté, velmi čisté sklo!
Jste připraveni objevit veškerou složitost piva.
Postupujte pomalu a krok za krokem:
Pozorujte pěnu: barvu, konzistenci
Sledujte své pivo: barvu, bublinky, čirost
Přivoňte si k pivu
Ochutnejte pivo

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: