Správná velikost podprsenky

Vybrat správnou velikost podprsenky je pro mnoho žen oříškem. Sice důkladně kontrolují velikost košíčků, ale zapomínají na obvod podprsenky, který má na pohodlí a správný posad podprsenky velký vliv. U podprsenky větší velikosti toto pravidlo platí dvojnásob.

Správný obvod podprsenky by jste měla měřit pod prsy. Výběr košíčku vám usnadní měření ve výši bradavek. Velikost podprsenky se tak vždy skládá z čísla pro obvod hrudníku a písmene označující rozměry košíčků. 

 Jak si vybrat správnou velikost podprsenky?

1. Změřte svou velikost pod prsy
Abyste dosáhla co nejpřesnějšího výsledku, přizvěte k měření někoho dalšího – ostatně pro partnera půjde o vítané zpestření společných chvil. Vezměte si krejčovský metr, vydechněte a změřte svůj obvod hrudníku těsně pod prsy. Centimetry nezaokrouhlujte nahoru, spíše dolů. Nejběžnější obvod hrudníku v našich zeměpisných šířkách je 80.
2. Změřte svou velikost přes prsa
Oblečte si klasickou podprsenku bez výztuhy. Nyní si změřte obvod poprsí ve výši středu bradavek. Zde je velmi důležité, aby metr zůstal vodorovně – proto je lepší využít k měření někoho dalšího. V takovém případě nechte ruce volně svěšené podél těla. Nejčastější velikost košíčku u nás je C.
3. Porovnejte výsledky s naší tabulkou velikostí podprsenek
Svou velikost vyhodnotíte pomocí tabulky.
Pozor! Nikdy si nevybírejte větší obvod, než potřebujete. Každá podprsenka ještě povolí, a proto byste měla začínat se zapínáním na prvním nebo maximálně prostředním dílu, abyste se měla kam posouvat.
Košíček si naopak nikdy nevybírejte menší – nejste-li si jistá, vsaďte spíše na větší.

 

>>> Výprodej podprsenek <<<