Tekutý písek

Magický písek, díky kterému se vaše děti už nikdy nebudou nudit. Magický písek neboli superpísek má jen samé úžasné vlastnosti. Neustále drží u sebe díky drceným mušlím, které jsou do směsi přidány. Písek nevysychá a zachovává si tak své vlastnosti vhodné pro tvoření bábovek.

Vlastnosti písku:

Písek je hebký, měkký a velmi příjemný na dotek. Také je velice dobře tvarovatelný. Pokud je stlačen např. v bábovičce nebo jiné formičce, drží velmi dobře svůj tvar (díky své vlhkosti se bábovka nikdy nerozsype a písek vám tak nebude dělat nikde nepořádek).

Písek nedělá nepořádek:

Pokud písek rozmělníme, jeho unikátní struktura způsobí, že se nerozsype, ale rozdělí se na chomáčky, které drží při sobě a zabraňují rozsypání písku. Písek je díky těmto vlastnostem vhodný i do interiéru, kde vám neudělá nepořádek a děti si tak můžou hrát „na pískovišti“ i za nevlídného počasí.

Využití písku:

Děti milují písek a rádi si s ním hrají, ne vždy je venku ale příznivé počasí. S magickým pískem, který je vhodný i do interiéru se dítě zabaví na dlouhou dobu, i když venku zrovna prší.

Hračka pro dospělé:

Písek navíc není vhodný pouze pro děti, ale taky pro dospělé. Ti mohou tuto hračku používat jako antistresovou pomůcku. Pokud si uděláte každý den pár minut a necháte písek jen tak protékat mezi prsty, uklidní vás to a zbaví nahromaděného stresu!

Písek je zdravotně nezávadný

Písek můžou využít také lidé, kteří se léčí po úrazu a potřebují obnovit motorické schopnosti. Jinak je písek určený pro děti od 5 let. Je netoxický a vhodný pro alergiky. Nezadržuje ani neobsahuje alergeny. Není určený k jídlu, pokud by však byl sněden, vyjde přirozenou cestou ven.

Technická specifkace:

  • Písek není toxický
  • Zdravotně nezávadný
  • Vhodný pro alergiky
  • Vhodné pro děti od 5 let
  • Používejte pod dozorem dospělé osoby

Výhody písku:

  • rozvíjí jemnou motoriku
  • rozvíjí představivost a fantazii
  • rozvíjí prostorové myšlení
  • písek nezanechává nepořádek
  • nevysychá
  • neztrácí postupem času své vlastnosti
  • děti si s ním mohou hrát i za něpříznivého počasí

Úžasnou vychytávkou, kterou nejvíce využijete v kombinaci s tekutým kinetickým pískem je nafukovací podložka. Podložka je totiž přímo vyrobená pro něj. Děti si tak mohou bezstarostně hrát a písek tak budou mít na jedné hromadě. Tuto podložku určitě ocení nejen děti, ale také rodiče, a to z důvodu pořádku. Podložka je vyrobená z plastu a je nafukovací. Díky tomu, že je nafukovací je také velice skladná, pokud jí nebudete zrovna používat.

3D formičky Vám dopomůžou k vytvoření unikátních staveb z kinetického písku. Formičky mají podobu například zvířátek, která vypadají jako živá. Formičky mají tvar dvou oddělitelných výlisků, které se vyplní pískem. Velký důraz je kladen snadnou manipulaci a detailní vypracování i těch nejmenších záhybů u 3D obrazců. 3D formičky podporují rozvoj kreativity, prohlubuje se tak tvůrčí činnost dětí. Tvorba 3D obrazců formičkami přispívá k rozvoji jemné motoriky.