Jak zabavit děti na zahradě

Nejen rodiče si pokládají otázku, jak zabavit děti na jinak nudné zahradě. Dostat je dnes od počítače a televize, je pro mnohé nadlidský úkol. Pokud ale vlastníte velký kus zahrady, kde máte nevyužitelnou část, pak pro vás máme tip, jak děti dostat pod širé nebe. 

Připravte vašim dětem příjemný zahradní koutek, a to rovnou v podobě dětského hřiště. Změňte tak nudné odpoledne vašich dětí na zahradě v zábavné chvíle a zapomeňte na dobu, kdy jste to byli vy, kdo musel děti přemlouvat, aby se šli provětrat na čerstvý vzduch.

A na co myslet při výběru toho správného dětského zahradního hřiště?

Prolézačky

V prvé řadě nesmíte zapomenout na klasickou skluzavku, houpačku, pískoviště a všemožné druhy prolézaček. Chcete-li dětem udělat větší radost a opravdu se pojistit, že je třeba ani celý den na zahradě neuvidíte, pak jim pořiďte také zahradní domeček. Na výběr jsou také různé příslušenství, v podobě šplhacích žebříků a lan. Uvidíte, že nakonec to budete vy, kdo budete muset děti dostávat zpět domu k večerníčku.

Barvy

Zapomínat byste také neměli na barvy. Ty jsou stejně důležité jako samotné dětské zahradní hřiště. Tím, že je určeno právě dětem, určitě vybírejte barvy veselé, avšak nezapomínejte také na to, že samotná konstrukce celého hřiště bude viditelná nejen vám, ale třeba i sousedům. Proto pokud chcete něco střídmějšího, pak se poohlédněte po méně výrazných spíše přírodních barvách.

Bezpečnost

A v neposlední řadě nezapomínejte také na bezpečnost, která je více než důležitá při výběru toho správného dětského zahradního hřiště. 

Ti šikovnější si mohou celou soupravu dětského hřiště vytvořit sami. Patříte-li ale k těm, co nejsou zrovna obdařeni značnou dávkou zručnosti, pak si vyberte z nepřeberné nabídky, která je nám v dnešní době k dispozici. Vybírat tak můžete z menších i větších hřišť, a pokud zvolíte tuto variantu, pak vězte, že i bezpečnost bude pro vaše děti zajištěna maximální.

Lanové centrum

Lanová centra patří k oblíbeným atrakcím. Nemusíte však čekat, až budete mít volno, abyste tam děti vzali. Menší lanové centrum lze zbudovat i na vlastní zahradě. Pokud nepatříte zrovna k těm zručnějším, lze si nechat lanové centrum zbudovat na zakázku. Samozřejmě, že lana nebudou v závratných výškách, ale kousíček nad zemí, aby nehrozil úraz v době nepřítomnosti dospělých.

Trampolína

U jedné činnosti děti věčně nevydrží, proto je vhodné kombinovat několik druhů zábavy. K často využívaným zahradním atrakcím patří trampolína. I zde je potřeba klást důraz na bezpečí. Kolem trampolíny by měla být ochranná síť.

Houpačka

Houpačku můžete koupit rovněž hotovou anebo vyrobit nějakou sami. Tak složité to zase není. Houpačka patří neodmyslitelně ke každému dětství a používají ji s oblibou i dospělí. Může být pro jednoho, ale i více osob. Opět myslete na bezpečí a houpačku pořizujte spíš pro relaxaci a zábavu, než divoké hry.

Teepee

Teepee pro malé indiány a indiánky bude to pravé ořechové. Domeček sice také není od věci, ale teepee je zkrátka originální a úplně něco jiného. Opět je možné koupit hotový výrobek, ale mnohem větší zábava bude vyrobit jej o volném víkendu společně s dětmi. Dovnitř umístěte deku, polštářky, hračky. Návodů na jeho výrobu najdete na internetu nepřeberně.

Na zabavení ale mnohdy stačí i drobnost, kterou můžete koupit třeba u nás za výprodejové ceny.